top of page
knäckedag square3.png

Den 19 februari är det Knäckebrödets dag. På den dagen hedrar vi en stolt historia och ett kulturarv som varit med oss ända sedan de första bakugnarna byggdes för många hundra år sedan. Rågen skördades och maldes och bakades i runda kakor som hängdes upp under taken i stugorna för att sedan bereda god och nyttig kost under året.


Ett tag, för ett sekel sedan, fanns det nästan hundra knäckebrödsfabriker i Sverige. Idag finns det bara en handfull kvar. De förser Sverige med ett av våra mest

hållbara, nyttiga och goda livsmedel. Man kan faktiskt höra hur gott det smakar.


Alla knäckebröder och knäckesystrar behöver ingen uppmaning att njuta på Knäckebrödets dag. De gör det dagligen till frukost, lunch och middag.


På Knäckebrödets dag blir det extra aktiviteter på alla ställen där knäckebröd förekommer – i hemmen, i butikerna, på restaurangerna och hos knäckebrödsbagarna.

bottom of page